verwarming

Verwarming

Verwarming met warmtewisselaar

Een warmte wisselaar is een apparaat dat het mogelijk maakt uw zwembad te verwarmen met als basis een gas- of olieketel. Aan de binnenzijde van de warmtewisselaar circuleren twee hydraulische circuits in tegengestelde richting : het primaire circuit levert de warmte die nodig is om uw zwembad te verwarmen.
Deze warmte is afkomstig van de ketel. Het secundaire circuit bevat het op te warmen zwembadwater.

Verwarming met zonnepanelen

Zonnepanelen maken een zwembad gemiddeld 5 °C warmer. Meer pret en een langer seizoen zijn gegarandeerd. Een simpel principe waarmee nagenoeg niets kan misgaan.
Als er voldoende zon is, wordt het zwembadwater door de kollektoren gepompt.
Het water komt verwarmd terug in het zwembad. Zonnekollektoren geven u gratis energie en de investering betaalt zichzelf al snel terug door de besparing op energiekosten.

Verwarming met warmtepomp

Een warmtepomp neemt calorieën op in de vorm van lucht uit de omgeving en zet deze om in warmte die wordt afgegeven aan het water van het zwembad. Zijn werkingsprincipe is hetzelfde als dat van airconditioners en koelkasten. Een warmtepomp gebruikt echter de warmte die wordt opgenomen uit de buitenlucht en geeft de afgekoelde lucht weer af. Zo is de opgenomen lucht altijd ongeveer 5°C warmer dan de lucht die weer wordt afgegeven.

De opgewekte warmte in de warmtepomp wordt afgegeven aan het zwembadwater in de warmtewisselaar. Door deze wisselaar loopt enerzijds een leiding met warme lucht en anderzijds een leiding met het op te warmen zwembadwater. Door het indirect contact tussen beiden is er een overdracht van temperatuur en heeft uw zwembadwater een aangename temperatuur.